Viisipäinen hirviö

19Mar10

Poliittinen vääntö Yleisradion rahoittamisesta jatkuu. Opposition tahtotilasta ei ota kukaan selvää: argumentit tahkoavat raskaasti ristiin.

Eilen sosialidemokraatit viestivät, että ryhmä kannattaa budjettirahoitusta. Myöhemmin tuli korjausliike: tämä on vain vaihtoehto, kyllä se tasamaksukin käy. Demarin pääkirjoitus yritti siirtää huomiota toisaalle, joka voidaan tulkita vahvaksi tueksi tasamaksulle.

Valtapoolin uusin voimateesi on kansalliseen konsensukseen vetoaminen. Kun tätä tukevia argumentteja irtoaa valikoiduilta kansalaisilta, sitä käytetään todistamaan kansakunnan tahtotilaa. Tämä on manipulaatioyritys, joka suunnataan vanhempaan kansanosaan. Strategia on sen 70-lukulaisessa rujoudessaan häikäilemätöntä.

Tällainen perinteiseen kabinettisopimiseen perustuva ajattelumalli on käsittämätön. Jos nykyisen mallin Yleisradiosta on olemassa kansallinen konsensus, eikö päätöstä voisi alistaa kansanäänestykselle? Vanhalle vallalle tämä ei tietenkään käy, koska se tietää todellisen asianlaidan. Äänestyksessä se saisi turpaan niin, että tukka lähtee.

Mediamaksukeskustelu on osoittanut kuinka vieraantuneita osa maan päättäjistä on omista kansalaisistaan. Politiikkaa tehdään muita politiikkoja varten. Manipuloidaan vaalikarjaa, jota kohdellaan vieraina omassa talossaan. Puoluetoiminnan yli kulkeva hyökyaalto on saatava aikaan; palautettava valta sille, jolle se kuuluu. Kansalle.

Artikkeliviite: 190310A

Advertisements


No Responses Yet to “Viisipäinen hirviö”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: