Sideways

15Mar10

Viestintäministeri Suvi Lindénin brändiarvo nousi torstaina uusiin sfääreihin. Yleisradion poll taxin siirtäminen historiaan oli politiikan riemujuhla.

Veroa kaipaamaan jäivät demarit, joille tuntuu olevan vaikea pala, ettei tasasummaveroa saatu vieläkään käyttöön. Mitä toverit muuten oppivat edellisestä vaalitappiostaan? Porvarillisuutta?

Laitavasemmalla oltiin sen sijaan hereillä. Vasemmistoliitolla oli pöytälaatikossa malli, jossa rahoitus olisi “budjettisuojattu”. Ideana siis se, että vaikka kolehtia ei kertyisi, pyhä valtiollinen media – tuo vasemmiston laintaulu, säilyköön ja eläköön iänkaikkisesti yhdessä propagandan ja emansipatioteetin haamun kanssa. Amen.

Mikä on hivenen eriskummallista on se, että kun vasemmisto vaatii laintaulullensa riippumatonta asemaa, pätee tämä ainoastaan rahoitukseen. Hallinta ja valvonta halutaan jättää poliittisten suhdanteiden varaan. Esitys tilanteen parantamiseksihan tyrmättiin sosialidemokraattien puolelta ja laitavasemmisto on asiasta hyvin hiljaa.

Kummallisinta tässä riippumattomuusmantrassa on lafkan tulostaso. Jos kerran se on riippumaton, mikä on selitys puudelimaisuuteen? Kylmä tosiasia kun on, että viime vuosien kovimmat skuupit ja tarkin kärkijournalismi on yksityisistä medioista peräisin, ei Pasilan poppoolta. Toimitusjohtajan kotivideoita ei lasketa.

Yleisradiosta on tullut rampa elefantti, joka astelee ympäriinsä päämäärättä, vain suuri ruokahalu kaverinaan. Sitä on ruokittu notkuvilla pitopöydillä ymmärtämättä, että tulojen pienentyessä on menot suhteutettava olemassa oleviin. Kun ruokahalu on kasvanut, tarvittava lisämuona on viety muiden eläinten syömäkaukaloista.

Kun keskustellaan valtiollisen median tulevaisuudesta, on huolehdittava siitä, että menopuolella on selkeä kontrolli. Elefanttia on kannustettava laihduttamaan, eihän sen terveys muuten kestä. Toisaalta voisimme keskustella, voisiko kaverin päästää hallitusti luontoon. Siellä se voisi elää vapaana ja nukkua pois arvokkuudella.

Artikkeliviite: 150310A

Advertisements


No Responses Yet to “Sideways”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: