Kylmiä värejä

09Mar10

Keskustanuoret toivoivat tänään avauksessa lisää energiaa puolueen puheenjohtajakisaan (1). Kisa on väsyneen oloista, ja kuulijoita on turha (2) syyllistää, jos puhujat eivät sytytä.

Keskeinen ongelma puolueen tulevaisuudesta tai sen linjasta puhuttaessa on, että esityksillä ei ole selkeää kiinnekohtaa reaalipolitiikkaan vaan keskitytään nykyisten äänivaltaisten toimijoiden miellyttämiseen. Radikaaliusaste esityksissä on pakkasen puolella ja nuorten kuunteleminen vähäistä.

Tänään pysähtyneisyyttä tuli puolustamaan Laitilan toivo (2).Väitteet nelikymppisten innovatiivisuudesta huvittavat. Jos ratkaisuja on, kertokaa toki muillekin! Kukaan ei jaksa jauhaa puoluesihteeristä kaiken aikaa. Ylipäätänsä koko jengin yleistäminen yhdeksi autokunnaksi joka ei osaa painaa kaasua, on melko epätäsmällistä.

Nuorisoliitto ei ole sen puheenjohtaja, vaan piirien, osastojen ja eri toimijoiden kokonaisuus kuten puoluekin. Esimerkiksi puolueosastoni Helsingfors Unga Liberala Center kuten minäkin, olemme esittäneet suhteellisen radikaaleja avauksia. Joskus sellaisiakin, etteivät ne mene ukkopiirin tiedotussiivilästä läpi kuten tämä.

Henkilökohtaisesti olen esittänyt lukukausimaksuihin modifoitua mallia, monopolien purkamista, yksilöllisturvaa, kaavoituksen lopettamista, julkisen asuntotuotannon reformia ja poliittisen hallinnon määräaikaistamista. Missä kohtaa se käsijarru on päällä? Onko kymmenen tuhannen nuoren näkemys yhtäkuin viralliset kannanotot?

Yhtälailla esimerkiksi Markukselta tulee matskua hyvällä sykkeellä kuten Aleksiltakin (skabaa koskien tämä). Meidän Denis ja Katja tuskin ovat ei-radikaaleja. Missä ovat ne “nelikymppisten” uudet ideat, joissa käsijarru ei ole päällä? Koska olikaan se, kun on painettu talla pohjaan niin, että rengas huutaa, yleisö mylvii ja asfaltti palaa?

Jos reformismi on “nelikymppisillä” suuri, niin montako vaihtoehtoa e.g Yle-maksulle on esitetty? Minä esitin maksun henkilökohtaistamista. Toki mieluusti lakkauttaisin koko puljun, ja siirtäisin niche-ohjelmistotuotannon veroista maksettavaksi. Tämä tosin ei liene realistista. Nuorisoliitto esitti budjettirahoitusta nykyisellä mallilla.

Entä verotuksesta? Me esitimme opiskelijaliitosta ennakkoon saatavaa veroetuuden ja tasaveron kombinaatiota jo viime puoluekokouksen alla. Mitä “nelikymppiset” eli ilmeisesti muutama sen ikäinen kansanedustaja, on esittänyt? Onko jossain selkeä reformiesitys odottamassa? Julkaistiinko sellainen salaa? Mitä se sisältää?

Jos G40:llä on vaikeuksia keksiä reformiesityksiä, autan mielelläni. Talousongelmat ratkaistaan lakkauttamalla kaavoitus, purkamalla monopolit, poistamalla lapsilisät ja yksityistämällä terveydenhuolto. Elyjä ja aveja voidaan alkaa kutsua provinsseiksi, ja valtaoikeuskiista ratkeaa valitsemalla kuningas. Mitä muuta kaivataan?

Artikkeliviite: 080310A

Advertisements


3 Responses to “Kylmiä värejä”

 1. 1 Tiina

  Moi Tuomo,
  haluatko ottaa yhteyttä Nuoreen Keskustaan? Sun yhteystiedot on kadoksissa,
  tv.uusi päätoimittaja Tiina

 2. Sure thing, mä laitan sulle viestiä.

 3. Lyhyenä selvennyksenä lukijoille:

  Viimeinen kappale on tarkoitettu ironiaksi (siksi se on myös niin yliampuva). Eli kaksi huomiota:

  Ei, minä en esitä lapsilisien täyttä lakkauttamista enkä terveydenhuollon yksityistämistä. Jos tällaista joskus esittäisin, olisi selvää, että esittäisin oman vaihtoehtoni näistä hyvinkin täsmällisesti.

  Monarkiaa en kannata missään tapauksessa, mutta elyjen ja avien yhdistelmiä voitaisiin kutsua provinsseiksi ja monopolien purkaminen on aina tervetullutta. Tavallinen kansa niiden tehottomuuden nimittäin aina maksaa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: