Spam and destroy

11Feb09

liestaSFP:n puoluesihteeri Ulla Achrén bloggasi (1, 2) anonyymin kommentoinnin kieltämisestä. Oletettavat motiivit (3) ovat kieltämättä huvittavat. Siitä ehdittiin (4, 5) innostua.

On päivänselvää, että päivänpolitiikot kokevat tunnekuohuja siinä missä rivikansalaisetkin. Jälkimmäisten pelastuksena on anonymiteetti ja ensimmäisten armollinen imagomedia, jossa voi poseerata vaikka verkkosukissa, jos ajatukset eivät myy.

Toki on aivan toinen asia, kannattaako puoluesihteereiden esittää linjauksia, joita puolueessa ei kyetä allekirjoittamaan liikkeen linjaksi. Meillä on tästä tavallaan kokemusta ja esimerkki ei liene rohkaiseva. Svenska Folkpartiet, kuten Keskustakin on kansanliike ja sellaiselle tällainen voi olla kovin vaarallista.

Sinänsä kuitenkin hyvä, että keskustelua asiasta käydään. Sananvapauden kannalta pelkästään käytäntöjen vertaistestautuminen tuskin vakuuttaa niitä, jotka eivät ole siinä marssijärjestyksessä edenneet. Eihän siitä nyt kovin kauaa ole, kun moderointi oli aina ennaltaehkäisevää, jotta kansa tietäisi paremmin ja ajattelisi oikein.

Ei liene tarpeellista toistaa täsmällisesti (6) todistetuksi tulleita argumentteja. On kuitenkin niin, että viimeistään Case Achrén osoittaa, että verkon vapaudesta on muodostunut mainstream agenda, johon kaikkien poliittisten toimijoiden on rakennettava luonnollinen suhteensa. Think Of The Children (7) ei vakuuta.

Artikkeliviite: 110209A

Advertisements


No Responses Yet to “Spam and destroy”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: