Age si quid agis

27Jan09

darkgreenEdellisen kannatuskyselyn tulos (1) oli karua luettavaa. Keskusta romahti 1,5 pistettä alaspäin, menettäen asemiaan sekä hallituskumppaneihinsa että oppositioon suhteessa.

On selvää, että laskeva trendi kumuloi itseään, mikä ei kuitenkaan riitä selitykseksi. Haastattelut suoritettiin jouluviikon ja tammikuun puolivälin aikana. Tuloksista voidaan päätellä, että siirtymät kulkivat pääasiallisesti Kokoomukseen ja hienoisesti hajaryhmiin.

Haastattelujen päätyttyä, mutta ennen kyselyn julkistamista, esiteltiin taasen kymmenvuotinen puitetalousvisio, Vanhasen kolmas tie (2), joka lienee strategiapäivitystä. Vapaan markkinatalouden surumarssilla agitoitu ohjelma oli mielenkiintoinen hajatelma, joskin todennäköisesti väärin sammutettu.

Johtopäätös siitä, että kannattajakunta valuu talousliberaalimpaan leiriin, ei voi olla säätelyn lisääminen. Tässä mielessä 180 asteen käännös saattaakin repiä etuportin auki, ei kääntäen laivaa. Otettakoon huomioon, että juuri nyt säätely synnyttää hyvinvointitappioita (3), jotka saanevat jatkoa monissa muodoissaan.

Liikkeen tulevaisuuden kannalta olisi toivottavaa, että keskustelun painopiste siirtyisi nyt historiasta oleelliseen, tulevaisuustyöhön. Retorinen paluu juurille ei ole uskottavaa, eikä sen aika muutoinkaan ole nyt. Mediaskarppaus ja uusien käytännön innovaatioiden synnyttäminen on paljon akuutimpaa ja hyödyllisempää.

Artikkeliviite: 270109A

Advertisements


No Responses Yet to “Age si quid agis”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: