Tämä pieni purtilo

17Nov08

gatewayVaalien jälkeinen aika on puolueessa mennyt itseruoskinnan merkeissä. Tänään Suomenmaan onlinessa (1*) puitiin piirimme jäsenkokouksen antia, imagollista valkopesua.

Koska olin Brysselissä jäsenkokouksen aikaan, on vaikea sanoa, mikä oli kantava ajatus imagon freesauksessa. Sen verran yleisenä, että vaaligrafiikka ja siihen liittyvä tavoitteenasettelu oli omasta näkökulmastani yleisesti epäonnistunut, ei pelkästään Stadin osalta.

Kun kampanjoidaan kodin asioista päättämisestä, voidaan kysyä, miksi sitä ei voisi tehdä siellä. Vapaus valita edellyttää selkeitä vaihtoehtoja ja ohjelmasta ne puuttuivat Stadin osalta. Tämä tyhjiö olisi pitänyt paikallisesti täyttää. Piiritasolla täytyy uskaltaa ottaa kantaa (2) vaalien välilläkin.

Helsingissä olisi ollut mahdollista erottua: palvelusetelit mahdollistaen omalääkärin valinnan ja helpottaen hammaslääkäriin pääsyä, lapsiparkit prekariaatin tarpeisiin, yölinjojen vapauttaminen tai taksilupiin paikallisesti joustavampi järjestely jne. Ihmisten tarpeista lähteviä vastauksia.

On toisaalta hyvä muistaa, ettei ehdokasasettelu onnistunut täydellisesti. Poisjäämisiin sekä listalta että vaalityöstä on osaltaan luonnollisia syitä, mutta.. Kaikilla toimilla on seurauksensa. Yhteisöllä tulee olla yhteinen suunta, mutta mikä tärkeämpi, yhteinen tahtotila.

Uuden johdon (3) täytyykin kääntää pienen purtilomme nokka kohti jäsenistöä ja avoimempia vesiä. Helsinki tarvii omanlaisensa tyylinsä, eikä se ole provinsseista riippuvainen, vaan omissa käsissämme. Vanhan johdon on aivan turha syyttää peiliä, jos oma naama on vino.

Artikkeliviite: 171108A

Advertisements


One Response to “Tämä pieni purtilo”

  1. 1* linkki poistettu, koska ei-arkistoitu. Otan ensi kerran ruutukaappauksen, jos viittaan onlineen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: