Parempi toistaan

11Apr08

“On nimittäin niin, että Vanhasen toinen hallitus on ollut edeltäjiään aktiivisempi köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisessä ja vastaavasti edeltäjäänsä passiivisempi verojen alentaja”

– Tuija Brax (vihr), Oikeusministeri

On sanottu, että pärjätäkseen punamullan tulee tehdä liberaalia politiikkaa ja porvarihallituksen vasemmistolaista (1). Tämä pätee erikoisen hyvin suhteessa nykyhallitukseen. Sosiaaliturvaa uudistetaan ja veroja kevennetään painottaen ansiotuloveroihin. Yrittäjiäkin muistetaan.

Kuten edellinen porvarihallitus vei Suomen Euroopan Unioniin – sinivihreä luo tulevaisuutta hyväksyen perussopimuksen. Tällä kertaa kysymys on myös pragmaattisempi, Vanhasen tuskin tarvii uhata erollaan Joensuussa. Emme odota myöskään makuupusseja näkyvän Arkadialla.

Keskustan ryhmäpuhujana Antti Kaikkonen iskikin linjan lujasti peruskallioon. Olemme osa suurta eurooppalaista perhettä. Etujamme puolustetaan tänäänkin Euroopassa. Keskusta on sitoutunut tähän työhön Euroopan liberaaliryhmän suomalaisena lipunkantajana.

Muitakin yhtäläisyyksiä löytyy: valtion tuottavuusohjelman myötä hallituskaudella poistuu työpaikkoja julkiselta sektorilta. Tällä kertaa kuitenkin kysymys on toimintojen järkeistämisestä. Talous ei ole vapaapudotuksessa eikä shokkidoktriinille ole tarvetta.

Yhtäläisyyttä voi löytyä myös hallituksen merkittävimmästä haasteesta – työn, yrittäjyyden ja perusturvan kehittämisestä. Keskustan vastaus sinipunan jälkeisessä krapulassa oli Atlantin pohjassa lilluva uudistusohjelma, jossa mm. perusturvaa esitettiin uudistettavaksi perustulon hengessä.

Tätä uudistustyötä jatketaan tällä hallituskaudella, vaikka Atlantin pohjasta emme työreformia (2) saakaan takaisin. Toki se löytyy verkkosivuiltamme, josta pahan akseliin uskovat voivat käydä sen lukemassa ja ihastelemassa. Suosittelen lämpimästi – se on upea esitys.

Artikkeliviite: 110408B

Advertisements


No Responses Yet to “Parempi toistaan”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: