Civilian

21Nov07

“..valiokunta pitää kertausharjoituksia myös tasa-arvokysymyksenä..“

Helsingin Sanomat 21.11.07

Sivareille halutaan kertausharjoitukset

Eivätkä varmaan huomaa paradoksia tuon lauseen takana.

Advertisements


2 Responses to “Civilian”

  1. 1 Tomi Lappalainen

    Sivareille kertaus harjoitukset… Aluksi luulin, että tuon on joku vitsi, mutta ovat sitä oikeasti miettineet. Itse maallikkona, en siis oikeusoppineena, näkisin asian tasa-arvokysymyksenä, mutta väärässä olen.

    Olin hieman yllättynyt tuosta Kari-Pekka Tiitisen kertomasta tasa-arvolainsäädännön soveltamisalasta. Itse olen aina luullut sen tarkoittavan, että ihmiset sukupuolesta, ihonväristä, syntyperästään riippumatta ovat tasa-arvoisia, mutta ilmeisesti se ei mene ihan näin.

    No onhan se tasa-arvoa, että miehillä on asevelvollisuus, mutta naisilla ei. Tosin kerran olen maalikko, en siis oikeusoppinut, niin en voi sanoa kuin oman mielipiteeni. Se mitä laki sanoo tästä on varmaan ihan jotain muuta..

  2. (Huom. muokkasin kirjoitusta sen jälkeen hivenen kun olin sen julkaissut ja Tomin kommentti oli siihen aiempaan, jossa viittasin tasa-arvolainsäädännön tulkinnalliseen paradoksalisuuteen ja Kari-Pekka Tiitisen esittämään tulkintaan tasa-arvolainsäädännän soveltamisalasta tyolainsäädännössä. Kommentti oli vain valitettavasti jäänyt jumiin Akismetiin..)

    Niin, poliittisesti jalot arvot, kuten tasa-arvo tai vapaus, ovat aina aika joustavia käsitteitä. Haastellista tulkintaa 🙂 Joka tapauksessa, tuo tasa-arvon sotkeminen tuohon keskusteluun ontuu, jollei sitten tutkita Israelin mallia vaihtoehtona.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: