ilmestyskirjan mato

16Oct07

[21 / 10 17:25 Dodon aktiivi Niko Lipsanen viestittää, että kyse ei ole ympäristöjärjestön esityksestä, vaan puheenjohtajan yksinajattelusta. Järjestö ei kuitenkaan ole tähän mennessä vielä viestittänyt toista, vaan kotisivuilla asia on yhä muodossa “Dodo ry ehdottaa Megapolis-tapahtumassa: Henkilökohtaiset päästökiintiöt ohjaamaan kulutusta”]

[25 / 10 16:19 Alla oleva kirjoitus on reagointi esityksen uutisointiin. Kuitenkin asian käsittelyn edetessä, kirjoituksissa: Soolododo , PCT -Co2 ja Niko Lipsasen asiaa koskevassa kirjoituksessa ja tarkennusten myötä, ettei kyseenomainen järjestö ole vielä hyväksynyt esitystä, vaan sen on esittänyt puheenjohtaja yksityispuheenvuorona.]

[25 / 10 16:20 Kirjoitusta on muokattu ja puolitoista kappaletta poistettu asiantilan muuttumisen seurauksena]

Muutama päivä sitten [..] näytti malliesimerkin siitä, miten hyvien asioiden [varjolla] suhteen voidaan tehdä hyvin vaarallisia [ja muista ideologioista kumpuavia] ja ajattelemattomia esityksiä. [..] esitti henkilökohtaisia päästörajoituksia, jotka ohjaisivat kaikkia kulutusvalintoja. Ensivilkauksella esitys on ihan sympaattinen.

HS (13.10.07): Ympäristöjärjestö ehdottaa henkilökohtaisia päästökiintiöitä

Kun asiaa tarkastelee vähän lähemmin, esitys on kuitenkin kaikkea muuta. Esityksen käyttöönotto vaatisi melkoisia muutoksia vapausoikeuksiimme. On selkeää, että tällaisessa järjestelmässä jouduttaisiin luomaan järjestelmä, jossa jokainen hankinta kirjautuisi jonkinlaiseen yhteiseen tietokantaan.

Yhtälailla kaikkea liikkumista jouduttaisiin seuraamaan, esimerkiksi satelliittipaikannusjärjestelmällä. Näin ollen kaikista toimistamme jäisi jälki valtion rekisteriin. Täytyy olla vainoharhainen luottamus valtioon, mikäli kannattaa esitystä ja uskoo sen hyväätarkoittavuuteen. Sehän johtaisi täysin kontrolloituun yhteiskuntaan.

Niille, jotka kannattavat isoveli valvoo-muotoista on esitys varmasti mannaa.

Esityksessä on kummallista sekin, että maksamalla voisit yhä edelleen saastuttaa niin paljon kuin haluat.

Kannattaa huomata, että aivan samoihin tuloksiin päästään ilman muutoksia vapausoikeuksiin, yhteiskuntajärjestelmään ja demokratiaan. Teknologian kehittämisen tukeminen, vero-ohjaus ja valistus ovat demokraattisen ja vapaan yhteiskunnan mahdollisuuksia. Tämän pitää riittää. Vapaus ei ole hinnoiteltavissa.

Advertisements


2 Responses to “ilmestyskirjan mato”

  1. Tiedoksi, että virallisesti Dodo ry ei kannata henkilökohtaisia päästökiintiöitä. Olen kanssasi samaa mieltä niiden järjettömyydestä ja bloggasinkin aiheesta juuri äsken.


  1. 1 Lipsanen & Ruso

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: