Glasnost

10Oct07

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r) antoi varsin odotetun lausunnon, vastustaen tekijänoikeuskysymysten siirtämistä uuteen työ- ja elinkeinoministeriöön. Asiasta juuri valmistunut esitys ei kuulema tuo asiaan mitään uutta.

TalousSanomat 10.10.2007

Wallinilta tuli tylyt terveiset elinkeinoelämälle

On hyvä, mikäli tämä pitää. Työ- ja elinkeinoministeriön paisuttaminen ei ole toivottavaa. Vallanjaon ja avoimuuden kannalta liian paisuneet ministeriöt ovat riskejä. Kannattaa muistaa, että lobbareiden ohella myös ministeriöiden rakenteisiin syntynyt virkamiesvalta ja sen arvovärittyneisyys on ongelmallista kansanvallan kannalta.

Lääketeollisuuden johtoon siirtynyt entinen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes sivusikin asiaa Helsingin Sanomien artikkelissa. “Siimes muistuttaa, että kaikkein suurinta valtaa hallitusneuvotteluissa käyttävät ministeriöt, eivät poliitikot. (..) Pitää tehdä läpinäkyväksi myös se, mitä arvovalintoja ministeriöt ajavat.”

Helsingin Sanomat 09.10.2007

Lääketeollisuuden Suvi-Anne Siimes ei innostu sääntelystä

Suomen Perustuslaki 2 §: “Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen. Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia.”

Valtion säädöstietopankki

Suomen Perustuslaki 11.6.1999/731

Advertisements


No Responses Yet to “Glasnost”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: