Vor

06Oct07

“Hinnoittelu tuntuu villiltä.. ..saako kuka tahansa hinnoitella tuotteet miten vaan?”, “Tosin itse kun edustan tätä mobiilipuolta, niin en osaa tarkkaan tätä kertoa”. Onneksi ei ole valtiollisia sanomalehtiä, sillä miten erikoisryhmien palvelut sitten tuotettaisiin laadukkaasti?

Yleisradio 04.10.2007

Kuningaskuluttaja

Advertisements


2 Responses to “Vor”

 1. 1 Laba

  “…Kun olet tähtimyyjä ties kuinka monta viikkoa peräkkäin,ja superhypermyyjä ainakin 5 kuukautena, ja vielä kun kusetat asiakkaita ja puhut heille täyttä paskaa, mahdollisuutesi päästä Ibizalla kasvavavat. Siis hei, pääset Ibizalle! Hei,eikö ole kiva lähteä Ibizalle? Voittaa matka Ibizalle hyvästä työstä!”

  “…Ibiza….Ibiza sitä….Ibiza tätä…Ibiza tota…”

  Mieleeni muistuu kaksi viikkoa, jotka vietin Tele Finlandin (TeliaSonera) alihankkijalla liittymämyyjänä. Muistan etenkin yrityksen toimitusjohtajan meille pitämän henkenkohotuspuheen (bileissä). Moneen sinisilmäiseen nuoreen se upposi. Ei minuun.

  Yrityksen tarkoituksena ei ollut tehdä pitkäaikaisia sopimuksia, vaan myydä liittymiä hinnalla millä hyvänsä. Siltä se ainakin vaikutti, ja niin myös moni liittymänmyyjä teki, kerran oma palkka oli suhteessa siihen mitä sai myytyä. Ainoa ja tärkein asia oli se, että liittymä oli asiakkaan nimissä.

  Ihmettelen vaan, miksi ei aikaisemmin näitä ole tullut ilmi.. meno on ollut aika villiä.. On ulkoistamisella se etu, että itse ei ole vastuusta vaan aina voi vedota alihankkijan tekemiin virheisiin.

  Ps. Saldoni oli muistaakseni 9 liittymä kahdessa viikossa, joista 1 sukulaiselle ja 1 kaverille. Kaveri ei hakenut liittymää postista, joten en saanut siitä provisiotakaan.

 2. Heh. TeliaSoneran kannattaa varmasti olla vähän tarkempi alihankkijoiden laatuvaatimuksissa, ettei se ole vain Ibiza, Ibiza, Ibiza 😉 Rapatessa roiskuu.

  Joka tapauksessa, siis outoa tuossa jutussa oli, ettei siitä käynyt ilmi, kuka on alihankkija ja mitä siihen tapaukseen liittyi tosiasiallisesti. Pelkkää vihjailua. Surkeinta oli kuitenkin, että toimitus oli mokannut vielä pyytämällä paikalle väärän haastateltavan.

  Tuli vähän olo, että joku oli asiasta valittanut toimitukseen, eivätkä olleet jaksaneet pilata hyvää uutista liiallisella faktojen tarkastamisella. Oli valittaja kaiketi itsekin sekoittanut asiat toisiinsa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: