super, super, super

29Sep07

Tehy teki odotetun päätöksen hyläten kuntatyönantajien tekemän tarjouksen. Paine asettuu Superille, joka jo hyväksyi tämän. Mikäli tämä pitää, se irrottautuu neuvottelujärjestöstä, ottaen varsin uhkarohkean askeleen, joka voi muuttaa myös sopimisjärjestelmää.

Helsingin Sanomat 29.09.2007

Tehy hylkäsi palkkaratkaisun

Matti Vanhanen antoi tänään ymmärtää, että veroratkaisut tulevat sidotuiksi seuraavaan tulokierrokseen. Ajatus on suorastaan pelottava: emme kai me, sinivihreä, voi jatkaa tällä tiellä. Veroratkaisut ovat ideologisia valintoja, eikä niiden tule olla riippuvaisia mitenkään työmarkkinajärjestelyistä.

On varsin selvää, että työmarkkinakentässä on tapahtunut yksi asia: työntekijät, kansalaiset, ovat lopultakin ymmärtäneet, että palkkaerot ovat syväjäätyneet nykyisenkaltaisessa järjestelyssä. Tulopoliittiset kokonaisratkaisut eivät ole korjanneet palkkaeroja, eivätkä tule korjaamaan.

Nyt on ymmärrettävä, että tätä muutosta ei voida eikä pidä tukahduttaa kohti vanhaa. Tämä on kansakunnan jäsenten, ihmisten – yksilöiden, etu. Tuntosarvien tulee nousta: kihlauksia syntyy ja niitä päättyy. Vanhaan, vain sen turvallisuuden vuoksi, ei missään tapauksessa tule takertua. Muutosta tulee tukea.

Advertisements


No Responses Yet to “super, super, super”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: