Riko se ikkuna.

08Sep07

Tabujen murtaminen on urheaa, vaikka peliteorian kannalta se kuulostaisi ongelmalliselta. Mikäli tuntee retoriikan värikkyyttä muissa duumissa, täytyy olla pahemman sortin populisti, että näkee tässä ongelman. Olennaista on huomata puheen sanoma ja suuntaviiva.

HS (07.09.07): Suomen johto torjui Häkämiehen lausunnon

Tervetullut tuulahdus uuden ajan avoimuutta on ilmassa. Vanha dogma ei palvele kansanvallan kehitystä, eikä sinivihreää. Tämä on äärimmäisen tärkeää pitää mielessä. Uuden ajan voimat ovat heränneet ja ovat nälkäisiä. Säilyttävien voimien rakentama muuri voidaan lopultakin murtaa.

HS (07.09.07): Vaikeaa puhetta itse asiasta

Erkki Tuomiojan vanavedessä oppositiopolitikointi alkoi täydellä höyryllä myös ao. nuorisoliikkeessä. On varsin helppoa puhua muodosta, ohittaen asian. Unohtakaa se Tehtaankatu, viinat on juotu jo kaksi vuosikymmentä sitten. Teille ei enää tarjoilla, ellette itse aio steppailla systembolagettiin.

Esa Suominen (07.09.07): Sammakoita

Alta löytyvä taustoitus on uutisointiseurantaa. Virhepäätelmistä voi syyttää allekirjoittanutta ja hänen tietolähteitään. Allekirjoittanut on realistinen pasifisti, eli kannattaa avoimesti jäsenyyttä Pohjois-Atlantin liitossa ja vastuun ottamista maailmanpolitiikassa. Lisälinkkejä otetaan mielellään vastaan.

Behind the Scene: Pohjois-Atlantin liitto ja puolustuskeskustelu

Advertisements


2 Responses to “Riko se ikkuna.”

  1. Näkemyksesi on tyypillisen kepulainen. Venäjän uhkana pitäminen on “uutta ja innostavaa” . Minä en näe siinä kumpaakaan, vain surkeaa sokeutta todellisten ongelmien edessä.

    Ja Tehtaankadulla juoksemisen osasivat parhaiten Maalaisliitto ja Kanerva.

  2. Viimeisen suhteen oleellista taitaa olla, kuka siellä saunaan meni ja kenen selkää vihdottiin. Rusi on muuten listannut noita nimiä aika läjän Suomen Kuvalehden artikkeleissaan: Uffe ja Masa ainakin löytyi teiltä. Ainoa vakoilusta (tosin Itä-Saksassa) kärähtänyt oman mielikuvan mukaan taitaa olla tuo teidän veljespuolueen kansanedustaja Tiusasen Pentti.

    On varsin mukavaa kuulla olevansa tyypillinen keskustalainen. Mehän olemme tällainen mukava ja leppoisa maalaisjengi, jonka kanssa on aina kiva tehdä yhteistyötä. Varsin leppoisasti ottaen turvallisuuspoliittinen analyysini ei kylläkään rajoitu Venäjään, vaan kyllä siihen kuuluvat ympäristö, geopoliittiset uhat, rauhanturvaaminen ja moni muukin asia. Tämä nykyinen dogmi on kuitenkin oleellista murtaa. Ajatuksessa on varsin vähän Venäjä-dystopioita ja huomattavan paljon realismia mukana.

    Kirjoittelen joskus vähän tarkentavasti turvallisuuspaletistamme. Tämä keskustelusta keskusteleminen kun ei ole kovin tuottavaa. Suosittelen kuitenkin purkuyritystä tuon Pohjois-Atlantin liittoon liittymistä käsittelevän artikkelin osalta. Löytänet varmasti useita tekijöitä pasifistisen käsityksen ulkopuolelta. (so. rauhanomainen toiminta synnyttää rauhanomaisuutta ja ennaltaehkäisy, kuten kehitysapu, on olennaisinta turvallisuuspolitiikkaa)

    Tai sitten et. Mitäs ihmettä muuten teet toimistolla sunnuntaiaamuna vai onko teille vedetty himaankin työpaikan yhteydet?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: