Hevillä ei hävitä

02Sep07

Suomi on voittanut kaikkien aikojen ensimmäiset Eurovision tanssikilpailut. Tanssija-aviopari Katja Koukkula ja Jussi Väänänen voittivat 11 pisteen erolla (132-121) toiseksi tulleeseen Ukrainaan. Kilpailussa oli edustettuna tanssiparit 16 eri maasta. Jokainen kilpapari esitti kaksi eri tyylistä tanssia.

Yleisradio (02.09.07): Suomi voitti Eurovision tanssikilpailut

Toinen tansseista oli vakio- tai latinalaistanssi ja toinen vapaavalintainen. Viimeiseen liittyi kansallinen osuus, johon Suomen edustajat olivat valinneet Apocalyptican selloille sovittaman kappaleen “Unforgiven” Metallicalta. Kaiken kaikkiaan upea osio, jossa taitavuus yhdistyi upeasti arktiseen musiikkiin.

Yleisradio (Eurotanssit): Winning Couple

Kilpailu päättyi muutamia minuutteja sitten. Kirjoitin 00.12 kehoituksen seurata kilpailua, koska tuossa vaiheessa kahden maan pisteytykset eivät enää voineet käytännössä vaikuttaa lopputulokseen. Siihen mennessä asiaa ei oltu uutisoitu kuin Yleisradiolla, edes Helsingin Sanomien verkkotoimitus ei ehtinyt reagoida.

Helsingin Sanomat (02.09.07): Koukkula ja Väänänen voittivat eurotanssit

Sanomatalolla oltiin hivenen hitaampia kuin täällä Rastilan kotistudiossa. Verkkolehden kuva oli muuten aivan upea. Siinä ilmenee liikkeen yht’aikaisuus upeasti ja se sulavuus, joka esityksessä oli. Kaunista, herkkää ja voimakasta – fyysistä runollisuutta voimakkaalla musiikilla maustettuna.

Advertisements


No Responses Yet to “Hevillä ei hävitä”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: