Osta hurrikaani päivässä

30Aug07

Suomen ylioppilaskuntien liiton entinen puheenjohtaja, VTM, DI Jorma Ollila esitti STTK:n seminaarissa, että energiakeskustelussa siirryttäisiin toisen sukupolven ratkaisuihin. Shellin hallituksen puheenjohtajan ominaisuus toki pistää epäilemään, kuinka paljon lobbya puhe sisälsi.

Taloussanomat (30.08.07): Ollila: Biopolttoaineet ovat epäeettisiä

Avaus on hyvä. Jätteen monimuotoisempi hyödyntäminen, merivoima, tuulivoiman kehittäminen ja vedyn hyödyntäminen energian varastoinnissa ovat tulevaisuuskysymyksiä. Pelkkä säästäminen ei ole ratkaisu. Tarvitaan keinoja tuottaa ja siirtää sähköä puhtaasti.

Suomen Kuvalehti (30.08.07): Ollilan haastattelu STTK:n seminaarissa (mp3)

Ollila korostaa Tapani Ruokosen haastattelemana, ettei ruokaketjuun kuuluvia polttoaineiden hyödyntäminen ole ongelmatonta. Pelkästään edusmiehenä hän tuskin asiaa totesi. Kuvalehden äänitys on heikohko, mutta siitä saa kohtuullisen hyvän selon vastauksen tarkkuudesta ja väristä. Taitava kundi.

Suomen Kuvalehti (30.08.07): Shellin Ollila ei halua nähdä tortillamellakoita

Seuraavassa artikkelissa (alla) äänessä ovat lobbarit. Yhtähyvin voitaisiin kirjoittaa senaatintorille iso lakana “show me the money – energian hinta ylös!” ja sponsoreiksi Teollisuuden voima, Greenpeace ja Valtionvarainministeriö. Kaikkien edellämainittujen tavoitteita hintojen nousu nimittäin hyödyttää.

Taloussanomat (25.08.07): Energian hinta taivaisiin

Koska Suomeen mahtuu vain yksi totuus kerrallaan, ei hyödytä muistuttaa, että vetyä ja sähköä polttoaineenaan käyttävien autojen vapautus autoverosta auttaisi ympäristöä. Valtionvarainministeriö haluaa pennosensa, joten mitä turhia miettimään, laskunhan maksaa ympäristö eli tulevat sukupolvet.

Puhumattakaan mahdollisuudesta vuokrata kaupunkikäyttöön pieniä sähköautoja biokaupungin malliin – vähän kuin citypyöriä. Metrolla hakuasemalle ja siitä pienokaisella haluttuun paikkaan. Matkakortilla maksu. Ajatushan on suomalaisen professorin ideoima ja ilmeisesti toteutetaan. Kiinassa.

Yhtälailla on turhaa huomauttaa, että autovero voitaisiin korvata kokonaisuudessaan päästöihin sidotuilla käyttömaksuilla koko Euroopan Unionin alueella. Edellämainittu parantaisi sekä liikenneturvallisuutta että sisämarkkinoiden toimivuutta. Byrokratia yksinkertaistuisi ja veroeuroja säästyisi.

Siis maailmahan on valmis, joten turha noita liian paljon miettimään. Mitä sitä suotta muuta tekemään kuin saunaa viileämmälle, tietullit kaupungin rajalle ja kahden minuutin suihkuja. Ehkä kuitenkin olisi hyvä miettiä, voisiko vähän innovatiivisempia ja järeämpiä ratkaisujakin kokeilla.

Muutaman sentin veroviilauksilla kun tämä pallo ei pelastu.

Taustoitus: Ympäristö

Advertisements


No Responses Yet to “Osta hurrikaani päivässä”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: