Vihreä viiva

22Aug07

Maanantaina viestintäministeri Suvi Lindén (kok) nosti uudelleen agendalle verkossa tapahtuvan äänestyksen. Hän esitti Viron mallin mukaista järjestelmää käyttöönotettavaksi Suomessa. Hän katsoi, että järjestelmä voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Helsingin Sanomat 20.08.2007

Lindén ajaa Suomen vaaleihin nettiäänestystä

Virossa äänestys tapahtuu sähköisellä henkilökortilla. Mikäli äänestäjä tulee katumapäälle, voi sähköisen äänen kumota uusintaäänellä, joko sähköisellä tai tavallisella paperiäänellä. Tämä minimoi väärinkäytösten mahdollisuuden, mukaan lukien olan yli urkkimisen pelot.

Aamulehti 20.08.2007

Nettiäänestykseen liittyy poliittinen riski

Keskustanuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala asettui puolustamaan tänään Lindénin esitystä. Puumala piti esitystä mahdollisuutena kansanvallalle ja peräsi puoluesihteereiltä ennakkoluulottomuutta ja realismin tajua asian käsittelyssä. Hän ihmetteli erityisesti painostamisen pelkoa.

Tuomo Puumala 22.08.2007

Puoluesihteerit pelkäävät nettiäänestystä turhaan

Nähdäkseni puheenjohtajamme on aivan oikeassa arviossaan. Ei ole yhtä ainoaa patenttiratkaisua kehittää äänestysaktiivisuutta ja demokratian tilaa. On kuitenkin tärkeää, että toisiaan tukevat keinot tulevat harkintaan, jos ne vain muutoin palvelevat demokratiaa ja ovat toteuttamiskelpoisia.

Olennaista on, että verkkoäänestämiseen liittyvä keskustelu käy nyt ojanvieriä, eikä keskustele itse asiasta. Teknisiä ongelmia asiaan toki liittyy, mutta käytännön tasolla Viron mallin mukainen korvausäänestys ja siihen liitettävä mahdollinen äänestyskuitti ovat ihan kelpoja ratkaisuja.

Behind the scenes: Verkkoäänestäminen

Advertisements


No Responses Yet to “Vihreä viiva”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: