Talebaneja ja suurisuita

20Aug07

On varmasti mukava huudella katsomosta, mutta faktoista kannattaisi olla vähän selvillä. Haluaisin nähdä miten Tontti työllistää vähän yli neljännesmiljoonan ihmistä. Cronberg varmasti on kuriositeettinakin kiinnostunut neuvoista, jos Tontti osaa tuohon vastata. Huutelu on helppoa, tekeminen paljon vaikeampaa.

Vihreä Lanka (17.08.07): Eroon maataloudesta

Erikoiseksi kirjoituksen tekee sen, että yleensä naivismiin uppoavat nuorehkot idealistit, ei 35-vuotiaat oikeustieteen tohtorit. Tontti on entinen Vihreiden eduskuntasihteeri, kirjailija, tuplatutkinnon suorittanut uratykki, joka kuulema rakastaa provosoimista. Kohteliaisuus ei kuulu hyveisiin.

Vihreä Lanka (10.08.07): Henkilöt, Jarkko Tontti

Paljon kertoo sekin, että Tontti kannattaa kunnianloukkauksen poistamista rikoslaista. Ymmärrettäviä perusteluita, vaikkakin täysin järjettömiä. Mikäli fyysinen väkivalta on kiellettyä, miksi henkisen tulee olla sallittua? Tämä talebani ei muuten omista citymaasturia, vaan käyttää julkisia ja asuu vuokralla kaksiossa. Alla Autelon vastine Jarkko Tontille.

Vihreä Lanka (29.08.07): Kommentti Jarkko Tontille

Artikkeliviite 200807A

Advertisements


4 Responses to “Talebaneja ja suurisuita”

 1. 1 Henry

  Aika rankkaa tekstiä oli. Suomalainen yrittäjä on taas arvoton, kun punaiset pääsevät iskemään! Vihreät muka edellä? Ja vielä puoluelehdessä.

 2. Aivan älytön kirjoitus Tontilta! Turhaa provosointia ja haukkumista ilman tietoa faktoista.

  Tontti varmaan luulee olevansa niin fiksu ettei katso tarpeelliseksi tarkistaa niitä mistään.

  Onko tämä vihreiden hallitusyhteistyötä? Selän takana puukotetaan keskustaa, minkä ehditään! Ei paljon herätä luottamusta tuollainen vihreitä kohtaan.

  Asiallista kritiikkiä saa antaa ja mutta toisten puolueiden haukkuminen ja loanheitto on jo asia erikseen.

 3. Niinpä. Mielipidepalsta tai Ilta-Sanomat ja elämä on.

  Vihreissä olisi hyvä hahmottaa, ettei se ole enää oppositiopuolue.

 4. Tää on yksi ala-arvoisimmista jutuista, jonka olen aikoihin lukenut.
  Hyvä, että vihreillä ei ole enää mutta mahdollisuutta saada itselleen äänestäjiä kuin asettamlla maanviljelijät ja sairaanhoitajat vastakkain.

  Mitäköhän mieltä herra Tontti olisi siitä, että maailman ruokatuotanto keskittäisiin ihan oikeasti sinne, missä on parhaimmat olosuhteet? Siinä voisi Saharan eteläpuoleiset maat jäädä aika vähälle sapuskalle.

  Lisäksi on mukavaa, että Tontilta löytyy verorahoja luontomatkailun ylläpitämiseen. Samalla hän varmasti itse hoitaa myös Suomalaisen perinnemaiseman hoidon.

  Ja tiedoksi Tontille, että Suomalainen elintarvikesektori työllistää noin. 300 000 suomalaista. Maatalouden BKT on se n. 3%, mutta jalostuksen 29,6% on osa myös elintarvikesektorilla. Jos Tontti lakkauttaisi myös metsätalouden niin, koko Suomelle voitaisiin lyödä hyvin äkkiä lappu luukulle ja myydä ei oota myös sosiaali- ja terveyspalveluissa. Aluetaloudellisesti alkutuotannolla on merkitystä esim. Itä-Suomessa, jossa 9,7% koko vuoden 2005 bruttoarvon lisäyksestä tulee sieltä.

  Herra Tontti voisi testata oman teoriansa toimivuutta:

  a) mene lypsykarjatilalle viikoksi ja näe ja koe maanviljelyksen helppous. Siellähän vain ajetaan maastureilla ja pyörittellään peukaloita.

  b) Ole viikko EU-tarkastajana ja koe LFA-tuen kriteerien viidakko ja näe miten maanviljelijä toteuttaa sen.

  c) Ja helpoin, mutta kenties vaarallisin: Mene hakaniemen torille ja kerro kaikille siellä oleville suoramyyntiä harjoittaville tuottajille miksi et halua ostaa heidän tuotteitaan, vaan haet mieluummin kaupasta Brasiliasta tänne tuotua erinomaista pihvilihaa, tölkistä tuoretta tonnikalaa, Espanjan rannikolla kasvihuoneessa kasvatettuja kurkkuja ja kyproslaisia uusia perunoita.

  Terveisin: Tytti, joka aina kun on mahdollista ostaa vain kotimaisia tuotteita tai Reilusti tuotettuja tuontitavaroita ja jättää ulkomaiset tuotteet vapaasti herran Tontin ostettaviksi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: