Confrère

22Jun07

Nyt on juhannus ja istun kotona päätteen ääressä. Ei kovinkaan hyvä asia, vaikka onkin niin, että uskoakseni lähden tästä vielä kaupungille hivenen myöhemmin.

Käyn läpi materiaalia, koskien Viron yliopistojen tilannetta ja artikkeleja, jotka sitä koskevat. Olen samalla myös kiusannut sähköpostitse toistakymmentä ihmistä kysymyksillä asiasta. Ehkä tämä joskus valmistuukin.

Käydessäni asiakirjoja läpi, myös yliopiston neuvoston papereita, havainnoin yhden fundamentaalisen ongelman. Yliopistollamme ei nimittäin ole lainkaan ympäristö-ohjelmaa. Siis jätteen vähentämiseksi, energian säästämiseksi jne.

Tai jos selvitys / kartoitus on tehty, se on mennyt minulta ohi.

En tosin tiedä, onko tällaisia kartoituksia tehty suomalaisissa yliopistoissakaan ja kuinka kattavasti. Tuohon olisi mielenkiintoista löytää vastaus. Hyviä selvityksiin viittavia linkkejä otetaan vastaan.

Vaikuttaa, että saan riemastuttaa syksyistä neuvoston kokousta uudella esitysluonnoksella. Ehkä en kuitenkaan esitä komitean perustamista, kun se kaatuisi kuitenkin ylioppilaskunnan niskaan. Pitänee miettiä joku toinen lähestymistapa, joku voi saada pian hermoromahduksen selvitysinnostani.

Meriläisen Rosa kirjoittaa city-ötökkäfobiastaan HS:ssa. Edellinen kirjoitus oli mielenkiintoinen ja jatkokin näyttää lupaavalta.

Rosa Meriläinen (21.06.07): neidot huitoo ötököitä

Vaikka puoli blogsphereä jo kertookin tästä erinomaisesta dokumentista, niin oletan, että kaikki eivät ole vielä nähneet. Kannattaa vilkaista.

Dokumentti: Good copy bad copy (Tanska, 2007)

Hyvää juhannusta!

Advertisements


One Response to “Confrère”

  1. 1 Henry

    Yksi huomionarvoinen asia viimeisistä kirjoituksista: olet saanut takaisin sen vanhan rentouden, joka tekee teksteistä mukavaa luettavaa. Kiva juttu!

    Itsekin olen kesäisen flunssan kourissa kotopuolessa. Vähän ottaa päähän tämä, mutta eiköhän tästä vielä uuteen nousuun lähdetä. Hyvää juhannusta!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: