Hitaasti, mutta varmasti eteenpäin

08Apr07

Puoli vuotta vaalien jälkeen, olemme saaneet lopultakin perussäännöstön luomisen aluilleen. Viime keskiviikkona saimme neuvoteltua ensimmäiset kohdat ja perussäännöstö alkaa muotoutua yliopiston neuvoston hyväksymistä kohti.

Tahti on ollut tuskallisen hidas ja aiemmat ongelmat koskien kokousten järjestämistä on ratkaistu. Neuvotteluthan olivat siis pysähtyneenä yli kuukauden.

En viitsi syyttää mitään osapuolta, mutta sanottakoon, että poliittinen peli ei ole ollut aivan puhtaimmasta päästä. Kansainvälinen puoli on pyrkinyt pelaamaan ainoastaan avoimella kentällä, kaikista osapuolista ei voi sanoa samaa. Tilanne on kuitenkin lientymään päin.

Mutta siis ratkaisuihin. Ensinnäkin, ylioppilaskunta (IUA Student Union) jakautuu kolmeen osaylioppilaskuntaan (District Union) ja yhteen osastoon (College), joka on edustajiston (Council of IUASU) alainen. Tämä johtuen selkeästä kokoerosta.

Kansainvälinen osaylioppilaskunta (IUASU International District Union) jatkaa siis itsenäisenä toimijana, kuten se tähänkin asti on ollut. Nyt tosin se legimiteettikin on takaisin toimille.

Osaylioppilaskunnat ajavat mallissa oman kielilinjansa asioita, ja tekevät kaikkia koskevat päätökset edustajistossa ja neuvottelevat tietyt asiat hallituksessa (Government). Tähän liittyy myös tietty tiedonvaihtovelvollisuus.

Neuvonpito jatkuu tulevalla viikolla, jolloin ainakin tietosuojasäännöstö (Data Protection Act), tapaamissäännöstö (Meeting Act) ja tiedotus- ja tiedonantosäännöstö (Communication and Transparency Act) tulisi saada ratkaistua.

Tämän ohella saimme periaatepäätöksen, jonka mukaisesti voimme käynnistää täytevaalien (Add-on elections) valmistelun, jotka käydään vielä tänä keväänä.

Kansainvälinen osaylioppilaskunta voi olla tyytyväinen tämänhetkisiin ratkaisuihin; saimme läpi kaikki keskeiset tavoitteemme neuvotteluissa. Emme joutuneet kompromisseihin kynnyskysymyksissä – tulevaisuus on kannaltamme turvattu.

Tästä on hyvä jatkaa.

Advertisements


No Responses Yet to “Hitaasti, mutta varmasti eteenpäin”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: