Sol omnibus lucet

19Mar07

yellaxVaalit menivät odotetunlaisesti (1). Helsingissä menetettiin (2) liikkuvia ääniä. Kokonaisuutena positiivinen: paalupaikka hallitusneuvotteluihin.

Synnyinseudulta meni läpi nuori kundi: Puumalan Tuomo, 24, keskustanuorten puheenjohtaja sekä Kokkolan kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Saldona 7340 ääntä ja sukkana läpi. Onnittelut!

Muutoin vaalien tulos oli odotetunlainen, olkoonkin, että gallup-tulokset osoittivat parempaa. Hallitusvastuu yleensä nakertaa hivenen. Kokoomus nousi hienonlaisesti, oppositiokauden ärhäköityminen ilmeisesti auttoi. Niinistön henkilökohtainen äänimäärä oli huikea suoritus. Historiallinen vaalivoitto oli kovin lähellä.

Sosialidemokraattien romahdus oli odotettu: hallitusvastuu oli turruttanut joukkueen valtaan. Uhkakuvat eivät lihallistu, jos reaalitodellisuus on toinen. Liikkeen onkin vaalien jälkeisenä aikana etsittävä itsensä uudelleen. Tekojen ja puheiden ristiriita on suuri. Vaaliorganisaatioksi kutistuneena se kulkisi vain kohti auringonlaskua.

Vihreiden track record jatkui hienona, olkoonkin, että puheenjohtaja jäi täpärästi rannalle. Liikkeen laidat pitivät vettä, vaikka merellä tyrskysi. Freesi tyyli tehdä asioita ja puhutella toimi. Tätä positiivista ja reformistista draivia olisi hienoa nähdä hallituksessakin: jonka väri lienee sinistä, vihreää ja leppäkerttu.

Artikkeliviite: 190307A

Advertisements


No Responses Yet to “Sol omnibus lucet”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: