Vähän niin kuin itseäni äänestäisin

26Jan07

Oma yhteisöni, Keskusta, lanseerasi vaaliohjelmansa – Vanhasen sanoin hallitusohjelmansa vajaa viikko sitten. Kävin ohjelman läpi ja olen erittäin positiivinen ohjelman suhteen. Tästä pääset ohjelmaan.

Painotukset kevyeeseen liikenteeseen, perusturvan selkeyttämistavoite, painotukset bioenergian käytön lisäämiseen ja koulutussektorin veroratkaisut ja kehittäminen ovat rehellisiä lähtökohtia.

Perusturvan uudistaminen on nähdäkseni yksittäisenä kokonaisuutena tärkein. Nykyinen järjestelmä ei ole läpinäkyvä, oikeudenmukainen ja hajanaisuudessaan se on elävästä elämästä irtaantunut.

Järjestelmässä on myös liian paljon loukkoja, johon elon varrella voi tipahtaa. Liian moni joutuu ensisijaisen tukimuodon ohelta täydentämään tuloaan toimeentulotuella. Tilanteena tämä ei palvele ketään ja rasittaa kuntataloutta.

Yhtälailla juoksuttaminen luukulta luukulle ei ole oikein ihmistä kohtaan. Yksilön kun ei ole järjestelmää varten, vaan järjestelmä ihmistä varten. Perusturvajärjestelmän tulee olla riittävä, tarpeeksi selkeä ja toimiva.

Sen tulee olla ihmisen mittainen.

Kuten Keskustalainen liikekin, me.

Advertisements


No Responses Yet to “Vähän niin kuin itseäni äänestäisin”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: