Talvipäivän hiljaisuutta

26Jan07

Eilen Von Krahl:ssa esiintyi taas yliopiston oma Payback. Sali oli lähestulkoon loppuunmyyty, kuten aina. Fiilis korkealla, vaikkakin illassa oli taas ne tutut poliittiset merkkinsäkin. Yksi edustajiston jäsen näes halusi ripittää minua peruntuneesta kokouksesta.

Sinänsä ymmärrän, että on harmittavaa, että kokous joudutaan joskus perumaan. Tämä johtuu luontaisesti perussäännöstöstä, joka määrittelee moniko jäsenistä tulee olla paikalla, jotta kokouksella on päätösvaltaisuus. Muutoinhan se on vain kokoontuminen – hang-around.

Koska kyseinen edustaja ei ollut saapunut aiempiinkaan kokouksiin, joita on järjestetty jo viisi, huomautin asiasta. Tästä hän ei ollut lainkaan häpeissään tai harmissaan. Päinvastoin. Kaupantekijöiksi sain henkilökohtaisuuksiin menneen ryöpytyksen.

Kohtaus jotenkin kuvaa yleisemminkin sitä, kuinka osa ihmisistä suhtautuu velvollisuuksiinsa. Yleisemmin ei olla valmiita tekemään työtä pitkäjänteisesti vähän “tylsien”, mutta pakollisten asioiden parissa. Toisaalta ollaan valmiita kohdistamaan energiaa, kun oma etu ja imago tarvii pönkitystä.

Yhteiskunnassa monen yksilön, ja yhteisön, tulisi puhdistaa korvansa narsistisesta itsekeskeisyyspölystä ja keskittyä tekemään asioiden eteen työtä, ei syyttämään ympäröivää maailmaa ongelmistaan. Asiat eivät kehitä itse itseään, jonkun pitää aina tehdä työ.

Advertisements


No Responses Yet to “Talvipäivän hiljaisuutta”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: