Year of the Union

12Nov06

Nykyisen hallituksen aloitettua kautensa 6. lokakuuta 2005, ylioppilaskunta on saavuttanut paljon. Vähäisimpänä ei varmaankaan ole uusintakoe-järjestelmän läpivienti tai syllabus-uudistus. Tuskin myöskään koko ylioppilaskunnan läpileikkaava rakenneuudistus.

Sähköpostituslista, Erasmus-ohjelmien rakenteiden korjaaminen, osakunta- ja aktiivisuusohjelmien voimistaminen, avoin tiedotuspolitiikka, ylioppilaskuntatalo-projekti, radio-projekti – ja niin edelleen – paljon on saavutettu.

Käytännössä ylioppilaskunta on rakennettu tyhjästä vuoden aikana. 6. lokakuuta 2005 sain käteeni perussäännöstön ja vaalijärjestelmän. Molemmat toimimattomia. Puheenjohtajan valta oli suhteettoman suuri ja säännöstö toimimaton.

Aloitimme säännöstön korjaamisella ja rakennemuutoksilla. Ja huvittavaa kyllä, karsin jopa omia valtaoikeuksiani – tulevaisuus on tärkeämpi.

Jatkoimme tapahtumanjärjestämisen kehittämisellä, verkostoitumalla, viestinnän rakentamisella, projektien alkuunpanemisella, aktiivien etsimisellä, taloudellisen itsenäisyyden luomisella, sponsorisuhteiden rakentamisella, yliopiston neuvoston paikan saamisella jne.

Edellisten puheenjohtajien jäljiltä ei löytynyt sen paremmin vanhoja budjetteja, kuitteja, mitään papereita sen paremmin kuin kokouspöytäkirjojakaan. Vaikka yliopiston hallinnon puolelta on monta kertaa vakuutettu, että edellinen hallitus (2004-2005) hoiti asiansa hyvin, niin vakuuteni on heidän sanansa.

Olen pyytänyt edellisen ylioppilaskunnan hallituksen papereita useaan otteeseen. En ole saanut. Ylioppilaskunnan nykyisiin perusarvoihin kuuluvat irrottamana osana sanat avoimuus, osallistuminen ja tasa-arvo. Se on nykyisen hallituksen testamentti sen muutaman metrin korkean paperipinon ohella.

Advertisements


No Responses Yet to “Year of the Union”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: