Viimeisiä hetkiä

11Nov06

IUA:n vironkielisen ja kansainvälisen puolen ylioppilaskunnat päättivät yhdistymisestään 1. marraskuuta. Seurauksena edustajistovaalit järjestetään marraskuun puolivälissä.

Huomenna ylioppilaskunnat vahvistavat ja julkistavat vaalijärjestelmän. Infastruktuuri on pitkälti valmis ensi vuodeksi, tosin keskustelu vallan tasapainosta on vielä osittain auki. Komiteoiden ja osastojen nimitykset ovat alkaneet ja tuloksia julkistetaan piakkoin.

Viimeaikoina on esitetty kriittisiä puheenvuoroja ylioppilaskuntien avoimuudesta ja sen kehityksestä. En todellakaan allekirjoita tätä – ainakaan kansainvälistä puolta koskien.

Viime lokakuun vaaleista ja marraskuun loppupuolen vaaleista ei voi puhua samana päivänäkään. Ei myöskään ylioppilaskunnan rakenteesta, avoimuudesta ja saavutuksista.

Esimerkkejä kritiikistä; suomi24 ja Students Ahoy.

Suomi24:n viestiä, joka koski PR-vastaavaamme on täysin perätön. Syytös oli vakava ja olemme toimineet sen vakavuuden mukaisesti. Teemme asiasta omat johtopäätöksemme ja tarvittavat toimenpiteet. Muutoin keskustelu on pysynyt kohtuullisen asiallisena.

Students Ahoyn kirjoituksia itsessään pidän lähinnä epä-älyllisenä. Tietoja ei ole viitsitty tarkastaa, niissä on virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Kirjoittaminen on anonyymia, vaikka arvostellaan henkilöitä. Aika populistista. Laittaisivat nyt edes nimensä alle.

En ole vaivautunut vastaamaan kirjoituksiin yksinkertaisesti siitä syystä, etten muutoinkaan vastaa nimettömiin viesteihin. Kirjoitan omalla nimelläni. Ja otan vastuun sanoistani.

Olen toki samaa mieltä siitä, että yliopiston tulee kehittää tiedotustaan ja päätösten toimeenpanossa ja avoimuudessa on toivomisen varaa. Kehitettävää on. Teemme näiden eteen koko ajan töitä omalta osaltamme.

Advertisements


No Responses Yet to “Viimeisiä hetkiä”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: