Ylen kallista

27Apr06

redpuhLiikenne- ja viestintävaliokunnan pj Markku Laukkanen (kesk) esitti tv-luvan (1) poistamista sekä korvaamista budjettirahoituksella. Ajatus on kannatettava.

Hallintoneuvoston puheenjohtajan näkemys taasen oli aivan päinvastainen. Lintilän Mika (kesk) katsoi, että nykyiseen rahoitusmalliin ei tule koskea ennen vuotta 2010. Tämä on aika erikoinen näkemys; miksi asiasta ei saisi keskustella?

Esitys ei ollut yllätyksellinen, mutta yksimielisyys verkkokeskustelussa (1) sen sijaan hätkähdytti. Olisi odottanut, että establishmentin puolustajat olisivat ärhäköityneet. Kovin laihaksi puolustuksen puheenvuorot kävivät; suuressa osassa argumentoitiin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta; sitä malli ei nykyisellään tue.

Kuten Laukkanen argumentoi, legimiteetti on heikko. Auton käyttömaksu on autoa kohden; ei autollista taloutta. Nykyisen tulisi olla vähintäänkin henkilökohtainen tai käyttöön sidottu, jotta se olisi legitiimi. Yhtenä vaihtoehtona voisi pitää kanavien tai osan niistä siirtämistä maksukortin taakse; palvelun käyttäjä maksaa.

Artikkeliviite: 270406A

Advertisements


No Responses Yet to “Ylen kallista”

  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: